Alles wat je aandacht geeft, groeit!

 

Positief denken en 'andersom-denken' staan aan de basis van deze uitspraak! Al jaren werk ik met de techniek die ik 'Klittenband & Eendenvet' noem. Hoe ga je om met wat je tegenkomt in leven; plakt het als klittenband aan je geheugen of laat je het van je afglijden zoals het water van het verenkleed van een eend afrolt... waar gaat het nou eigenlijk allemaal over? Wat is belangrijk voor je om het fijn en goed te hebben; wat maakt je blij?

 

Deze techniek pas ik toe tijdens trainingen en coaching om een positieve mindset te creëren. Is het moeilijk? Tja, zo moeilijk als je het zelf laat zijn. Geef je aandacht aan het moeilijk vinden, dan zal het dat waarschijnlijk ook zijn. Je zou dus kunnen zeggen dat positief denken een keuze is. Keuzes zijn niet altijd makkelijk, zeker als je niet helemaal weet waar je uit kunt kiezen. Het heet niet voor niets kiespijn... Een ding is zeker, gedrag is een keuze. Kies je ervoor positieve aandacht te geven, dan heb je grote kans dat je dat ook terug krijgt. En dan heb je het in ieder geval zelf leuk!

Wil je meer weten over deze techniek? Bestel dan hier het boek Klittenband & Eendenvet.

AANDACHT

Volg je hart

Hanny van Genderen - Studio Purmerend

 

Wat een fantastische drie maanden heb ik beleefd met Annet!
Al enige jaren volg ik diverse business coaches maar had nog nooit het lef gehad om iemand aan te schrijven of te reageren op een post.
Hoewel ik Annet alleen via online kanalen kende en de ervaring van een andere collega, voelde zij mij zeer vertrouwd toe.
Een persoon waarbij ik eerlijk kan zijn, waar ik over mijn eigen gevoel kan praten.

Annet geeft mij elke sessie weer zo enorm veel om over na te denken, handige richtlijnen maar ook tips waar ik niet alleen zakelijk maar ook in mijn privé leven en zelfs in de omgang met mijn paard iets aan heb.
Inzicht over mezelf en inzicht over hoe ik communiceer naar anderen toe. Ik heb in die drie maanden mega veel geleerd en het was het dubbel en dwars waard!
Ik zou het zo weer doen!
Annet, nogmaals heel erg bedankt. Ik denk nog dagelijks aan je en ik kom zeker bij je terug alleen of met mijn team

 

Minke Bout - medisch assistente GHC de Lloods Blaricum

 

Heel blij met de begeleiding #GeweldigeMentor Een fantastische ervaring mee mogen maken!

De reflectie van het paard is een ervaring die ik nog niet kende ondanks mijn jaren lang omgaan met paarden.

Annet dank je wel, het was een cadeau om dit te mogen ervaren! 

 

Merel Disselkoen - Townshipsmile

Met Annet heb ik meerdere keren mogen samenwerken en wat een energie geeft deze vrouw! De coachings sessies en lezingen die zij geeft zijn altijd weer een spiegel voor jezelf en geven je de positieve drive om alles uit jezelf te halen. Annet neemt geen blad voor haar mond, en weet in haar lezingen en coachings altijd de juiste snaar te raken. Een echte aanrader, deze bijzondere vrouw! 

Mardge Pascaud - Pascaud Beauty Innovations

 

Annet heeft de klanten getraind van Pascaud, schoonheidsspecialisten. Haar trainingen zijn gericht op het verbeteren van de verkoopresultaten in salons, de inzet van apparatuur in en het gebruik van cosmetica en voedingssuppletie in schoonheidssalons. Annet's kwaliteiten springen uit op het motiveren van mensen en ze nieuwe inzichten geven waardoor ze kunnen groeien. Ook het gezondheidsaspect en inzet van voeding en voedingssuppletie heeft haar bijzondere aandacht. Onze klanten waarderen haar manier van lesgeven zeer en wij werken graag met Annet samen. Annet : een warm aanbevolen eye-opener.

Chanou Butzelaar - CB Support

 

Het is altijd maar afwachten wat er gaat gebeuren tijdens een coaching, is dit iemand die mij begrijpt, me aanvoelt en ziet waar mijn verlangen ligt? Nou, Annet had het vanaf het allereerste begin al door en aangezien zij niet om de hete brei heen draait, hadden we de kern al snel te pakken. In eerste instantie wel een tikkie confronterend, maar daarna is het zo fijn om te beseffen dat je er (eindelijk) iets aan kunt doen. Ik ben dankzij Annet een flinke stap verder gekomen en daar ben ik haar heel erg dankbaar voor.

Adinda Keizer - Vindjeklant.nl

 

Voor spiegel- en paardencoaching is Annet de aangewezen persoon. Ik ken Annet als iemand die zich goed kan inleven in de ander en op een confronterende manier durft te zeggen wat ze voelt en ziet. Annet is direct in haar manier van trainen en coachen op een opbouwende manier. Ze zet anderen in hun kracht en bekijkt alles op een positieve manier. Ik ben heel blij dat ik zo'n waardevol persoon als Annet in mijn netwerk mag hebben.

Kelly Lucchetti - Global Human Resources Manager The SeaburyGroup

 

I think the coaching of one of our employees was excellent because Annet was able to connect with the coachee on a level that helped the coachee realise that it was up to her to make a change in her approach.

Strong points of the coaching programme were the followup with HR and the feedback provided to the coachee. Realistic goals were set and accomplished.

The amount of progress, goals and objectives communicated to HR helped facilitate future conversations; the sense of ownership the coachee took exceeded the companies expectations.

Caroline van der Blonk - Reality Coaching

 

Super communicatietraining gevolgd vandaag van Annet. Praktische oefeningen gedaan afgewisseld met tips en info over (zakelijk) communiceren. Resultaat : Ik weet zeker dat ik bij een volgend gesprek mijn bedrijf beter voor het voetlicht kan brengen. En ook hoe ik zo'n gespek zelf richting kan geven. Al moet ik natuurlijk nog wel een beetje oefenen :)
Annet is een trainer met veel ervaring en dat merk je. Dat maakt zo'n dag als vandaag niet alleen heel leerzaam maar ook nog eens gezellig. Bedankt Annet , tot een volgende keer.

Myrthe van Mastrigt - Myrtille Schoonheidsinstituut

 

Altijd erg leerzaam, informatief en zet je weer aan het denken. En geeft je energie en kracht om bepaalde aspecten is goed onder de loop te nemen en daarmee aan de slag te gaan. 

Ervaringen van deelnemers aan een open inschrijving training/coaching met de spiegel en 'Het paard, de co-coach' :

 

- 'Professioneel, gelardeerd met humor, verbazingwekkend confronterend en terug naar huis met duidelijke handvatten voor jezelf. Indrukwekkend wat een dier losmaakt bij mensen. Dat ik met minder spreken ook mijn doel kan bereiken.

Meer op mijn gevoel afgaan. Een mooie manier van teambuilding, vernieuwend en puur. Prachtig hoe je de verbinding legt tussen de vragen (of wat thema van deelnemer is) en het werken met het paard. De combinatie het paard en Annet als trainer is een ultieme, omdat Annet de verbinding weet te liggen tussen het thema van de deelnemer en het (gedrag van het) paard.'

 

- 'Je praktische en heldere kijk op mijn communicatie met het paard heeft me diep geraakt. De hele aanpak van de dag was erg goed. Ik voelde me veilig, gezien en ging naar huis met helderheid en inzichten die me nog dagelijks helpen in m'n benadering van andere mensen.'

 

- 'Ik vond de paardencoaching echt een hele waardevolle aanvulling op mezelf, dank je wel. Het inzicht dat ik meer moet kijken naar de dingen die ik al wel gedaan heb, i.p.v. de acties die ik nog niet gedaan heb, was voor mij heel bruikbaar. Ik vond jouw rol in het begeleiden heel fijn; kordaat en niet om de brei heen draaien. De rol van mijn viervoetige partner was veel groter dan ik had verwacht, heel mooi.'

 

 - 'Voor mij was het een bijzonder moment,het was als een soort teken, een duwtje in de rug, een bevestiging van het goede, wat heel erg welkom en liefdevol was. Ik vond dat je een hele energieke, to-the-point, prettige en veilige coaching hebt gegeven. Met respect voor iedereen, juiste interventies en laagdrempelige instap.'


- 'De paardencoaching die Annet aanbiedt dringt door tot de kern. Het paard is een directe spiegel waarbij Annet mij, door mij de juiste vragen te stellen, zelf tot het inzicht heeft laten komen waar mijn persoonlijke ontwikkelpunt ligt. Een heel bijzondere ontmoeting die ik iedereen aan kan raden.'


- 'Paardencoaching zou ik iedereen aan willen raden die op een snelle wijze inzicht wil krijgen in zichzelf. Paarden geven het gedrag wat je laat zien onmiddellijk terug. Ik vond het heel mooi en leerzaam om op een pure en oordeelloze manier geconfronteerd te worden met wie ik ben en wat ik uitstraal. De begeleiding van Annet heb ik als heel prettig ervaren, integer en to the point.'

 

- 'In zo'n korte tijd, zoveel inzicht. Echt geweldig om met een paard te werken. Prachtige beesten. Voor mij was het geen nieuw inzicht, wel weer een herhaling van wat ik al eerder ben tegen gekomen, een paard maakt het echter wel op de milimeter duidelijk waar het over gaat, dus wel meer verfijning van wat ik al wist. Echt top.'

 

- 'Jouw enthousiasme is een sterk punt. Je komt krachtig over en je straalt vertrouwen uit omdat je kennis van zaken hebt.'