Reviews

Via LinkedIn zag ik in 2022 een bericht van Annet dat er nog één plek vrij was voor een Workation. Alles in mij zei: daar moet ik zijn. En zo zat ik een week later in Ibiza met vier collega ondernemers op een geweldige locatie.
Annet is naast een warme, hartelijke persoonlijkheid ook doortastend en een geweldig goede mentor.

De coaching met de paarden, een van de onderdelen, gaf mij mooie inzichten door de vertaling die Annet maakt tussen de chemie tussen mij en het paard. Door de juiste vragen te stellen werden oude patronen zichtbaar, aangeraakt en losgelaten. Het resultaat is meteen merkbaar, ontroerende momenten, elke keer weer. Ook bij de spiegel sessies en opstellingen is Annet aanwezig en begeleidt ze het proces, ruimte gevend en met respectvolle aandacht voor het proces waarin je zit.
Reflectie is voor iedereen goed maar vooral als je ondernemer bent. Het geeft rust, ruimte, reflectie en nieuwe ideeën. Dus heb je behoefte aan een boost voor jezelf, inspiratie en persoonlijke groei?

Dan kan ik je Annet van harte aanbevelen.
Volgende week, juni 2023. Ga ik voor de derde keer met Annet naar Ibiza. Op naar nieuwe reflectie en inspiratie voorbij de bullshit.

Lia de Beer - Know How Consultancy


Afgelopen jaar heb ik een fijn traject gevolgd bij coach Annet Schram.
Ik had gekozen voor een intensief traject met daarin wekelijks contact, wat ik iedereen kan aanbevelen!
Juist doordat het een langere periode betrof en we vaak contact hadden hebben we heel veel kunnen bespreken en veel onderwerpen kunnen behandelen.
Aan het bedrijf werken is toch wel erg belangrijk heb ik zo ondervonden en niet altijd alleen in het bedrijf werken.
Annet is een prettig persoon, warm en hartelijk maar ook eerlijk en duidelijk.
Je krijgt regelmatig letterlijk en figuurlijk een spiegel voorgehouden in je traject.

 

Arianne Timmermans - Huidinstituut Arianne


Nadat ik in 2019 al een jaartraject had gevolgd in een grote groep, sprak me 1 op 1 coaching erg aan.

Via een aanbeveling kwam ik uit bij Annet.

Meteen al bij het 1e zoom gesprek voelde het heel persoonlijk aan en gaf Annet mij meteen het gevoel bij haar in goede handen te zijn. Wat het traject zo bijzonder en anders maakt is dat er geen standaard protocol wordt gevolgd, maar dat ze keer op keer kijkt naar de behoefte die er op dat moment bij mij zat.

Het jaartraject is ook heel divers en Annet combineert dan ook paardencoaching en spiegelcoaching in haar traject. Annet heeft mij enorm geholpen in een voor mij zeer lastig jaar.

Ze kijkt voorbij de buitenkant en weet vaak de juiste snaren te raken zodat je bij de kern komt. Wat ik heel prettig vond is dat je diverse mogelijkheden h ebt om met Annet kan werken. Persoonlijk hou ik van live sessies maar ook online hebben we diverse fijne sessies gehad.

Ik beveel Annet ter harte aan als je op zoek bent naar echte persoonlijke begeleiding op persoonlijk of business vlak.

 

Didi van de Graaf - Ullasa Eindhoven


Een paar jaar geleden ben ik, per toeval en ook nog via Zoom, in contact gekomen met Annet.
Zo’n eerste indruk laat je op een of andere manier niet los.
En dat toeval niet bestaat blijkt wel uit het feit dat onze wegen wederom kruisten. Deze keer echter op een audio-platform.

Dat resulteerde in een persoonlijke ontmoeting met Annet en een van haar collega’s tijdens een persoonlijke sessie.
Het paard deed in deze sessie wat hij normaal ook doet maar de vertaling van zijn signalen verzorgde Annet.
Dát is wat deze ontmoeting bijzonder maakte.
Annet heeft het vermogen om dingen te signaleren èn daar de juiste vragen over te stellen. Veel vragen.

En precies daar zit haar kracht. Want met de antwoorden op deze vragen kan ze een loepzuivere vertaling maken van wat het paard aan je toont. Iets waar je wat aan hebt en waar je mee verder kunt.

Inmiddels hebben we al een aantal interessante gesprekken met elkaar gehad en weet ik dat ze ook zonder haar collega’s veel impact maakt.
Ze vraagt, analyseert, geeft tips en laat je in je waarde.
Kortom. Een aanrader als je verder wil komen.

Michel Werneri - TMF consultancy


Fantastisch om te ervaren de reactie van een paard naar je eigen innerlijke stem.  Zeg ik met mijn innerlijke stem zonder enige andere beweging, ik vind je leuk, kom maar en het paard legt zijn neus tegen mijn rug om bij mij te zijn en mij te volgen.  Na een paar rondjes zo te hebben gelopen, zegt mijn innerlijke stem in 1 keer, stop!!, ik vind je toch niet zo leuk, ik vind je eng, per direct bleef het paard staan en heeft mij niet meer gevolgd. 

Totdat mijn innerlijke stem weer zei, nee, ik vind je wel heel leuk en wil graag dat je bij mij blijft. Vanaf dat moment begon het paard mij weer te volgen.   Zo heb ik ervaren wat voor non-verbale- communicatie ik uitstraal naar  andere mensen.

Dank je Annet dat je me dit heb laten inzien. het heeft me in meerdere situaties geholpen.

Rene Kortlever - Kortlever Hout en Bouw


In januari 2020 ben ik gestart met een jaartraject bij Annet Schram. Ik heb vaker met coaches gewerkt, maar Annet is een coach van een ander kaliber. Ze werkt op maat, gaat zoals ze het zelf ook zegt: voorbij de bullshit en houd je een spiegel voor. Soms zelfs letterlijk met een spiegelcoaching.
Ik heb het hele traject als zeer prettig en waardevol ervaren.

Naast de spiegelcoaching werkt Annet ook met paarden. Ontzettend gaaf om te doen en het geeft heel veel inzichten! Ook hebben we online sessies gehad.

Annet is een keigoede coach, attent, opmerkzaam, scherp en to the point.
Toen zich een vervelende situatie voordeed in mijn bedrijf, stond Annet meteen op de stoep, om te kijken wat we in deze situatie wél konden doen.
Ook is ze tijdens de tweede lockdown in 2021 gewoon doorgegaan met coachen. Heel erg fijn om in die vervelende omstandigheden iemand te hebben die met je meedenkt, je motiveert en kijkt naar de mogelijkheden om zo goed mogelijk uit de lockdown te komen.

Ik volg Annet nog steeds en kan een coachingstraject met haar van harte aanbevelen!

Eva Gundlach - Beautiful Balance


Ik ken Annet al heel wat jaren en ze heeft als geen ander mijn persoonlijke ontwikkeling mee gemaakt.

Annet heeft me altijd bemoedigd en in mij gelooft. Naast het feit dat Annet echt een fantastische coach is, is ze een warme en zeer inspirerende vrouw. Haar boek “ klittenband en eendenvet” staat in mijn boeken top 10.

De coaching sessie met het paard heeft echt veel met en voor mij gedaan. Ik beveel Annet met hart en ziel aan.


Anita Wix - Samen vóór een liefdevol thuisWat een fantastisch traject heb ik beleefd met Annet!
Al enige jaren volg ik diverse business coaches maar had nog nooit het lef gehad om iemand aan te schrijven of te reageren op een post.
Hoewel ik Annet alleen via online kanalen kon en de ervaring van een andere collega voelde zij mij zeer vertrouwd toe.
Een persoon waarbij ik eerlijk kan zijn, waar ik over mijn eigen gevoel kan praten.

Annet geeft mij elke sessie weer zo enorm veel om over na te denken, handige richtlijnen maar ook tips waar ik niet alleen zakelijk maar ook in mijn privé leven en zelfs in de omgang met mijn paard iets aan heb.
Inzicht over mezelf en inzicht over hoe ik communiceer naar andere toe. Ik heb in die drie maanden mega veel geleerd en het was het dubbel en dwars waard! Ik zou het zo weer doen!

Hanny van Genderen - Studio Purmerend


Annet is een veelzijdige coach met een unieke en originele aanpak. Zij beschikt over veel tools die zij op het juiste moment inzet.

O.a door spiegel- en paardencoaching waar zij zeer ervaren in is, onderscheidt zij zich van andere coaches. Ik heb Annet ervaren als een zeer deskundige en energieke coach met veel (levens)ervaring. Hierdoor dringt zij snel tot de kern van bepaalde issues en houdt zij jou letterlijk en figuurlijk een spiegel voor. Daarnaast is zij ook enorm creatief, flexibel en een warme persoonlijkheid.

Kortom een geweldige coach.

Besna Bikhan - Teammanager Abrona


Ik heb een waardevolle ochtend gehad en ons contact was ook heel plezierig.

Ik merk dat ik veel heb gehad aan de ontmoeting want ik stel me anders op naar mijn collega's en hierdoor krijg ik meer vertrouwen van hen wat resulteert in een nauwere samenwerking en een grotere teamgeest. 

Arjan Lensen - Manager Wonen en Dagbesteding Koninklijke Visio Noord  


Mijn leven stond op zijn kop. Alles waar ik op vertrouwde was in een keer weggevaagd.

Ik was mezelf helemaal kwijt. Een aantal coaches leerde me stap voor stap weer op mezelf te vertrouwen. Maar ik was er nog niet.

Toen ontmoette ik Annet en ging bij haar voor de spiegel staan. En ik maakte kennis met de coachreis naar Ibiza. Waarom ik je aan kan raden om mee te gaan op deze reis is omdat je op een hele fijne manier en op een mooie plek kan ontdekken wie je bent en waar je heen wilt. Een fijne manier omdat Annet er is om je te coachen op deze reis.

Een mooie plek waar je tot rust kan komen. Waar er voor je wordt gezorgd en je alle drukte even los kan laten. Heerlijk eten en drinken, zon en ontspanning.

De individuele sessies zijn fijn en ontspannen omdat Annet de tijd voor je neemt. Zij is er voor jou en zo voelt dat ook. Fulltime begeleiding. De groepsactiviteiten zijn prettig. Ik heb het ervaren als veilig. Je kent elkaar niet, geen verwachtingen. Het is laagdrempelig.

Marieke - lees hier meer over deze reis -


Ervaringen van deelnemers aan een sessie spiegelcoaching en paardencoaching:

- Professioneel, gelardeerd met humor, verbazingwekkend confronterend en terug naar huis met duidelijke handvatten voor jezelf. Indrukwekkend wat een dier losmaakt bij mensen. Dat ik met minder spreken ook mijn doel kan bereiken.
- Een mooie manier van teambuilding, vernieuwend en puur.


- De combinatie het paard en Annet als trainer is een ultieme, omdat Annet de verbinding weet te liggen tussen het thema van de deelnemer en het (gedrag van het) paard.
- Je praktische en heldere kijk op mijn communicatie met het paard heeft me diep geraakt.
- De paardencoaching die Annet aanbiedt dringt door tot de kern. Het paard is een directe spiegel waarbij Annet mij, door mij de juiste vragen te stellen, zelf tot het inzicht heeft laten komen waar mijn persoonlijke ontwikkelpunt ligt.
- Ik zou iedereen aan willen raden die op een snelle wijze inzicht wil krijgen in zichzelf. De begeleiding van Annet heb ik als heel prettig ervaren, integer en to the point.
- In zo'n korte tijd, zoveel inzicht. Echt geweldig om met een paard te werken. Prachtige beesten. Voor mij was het wat ik al eerder ben tegen gekomen, een paard maakt het echter wel op de millimeter duidelijk waar het over gaat, dus wel meer verfijning van wat ik al wist.